Czy nie ma więcej chętnych osób na kręgle na najbliższą niedzielę tj. 26 marca?
Parujące szyby liftback
Zwiń
X
-
Parujące szyby liftback
Mam problem , wystarczy ze do samochodu wsiądą 4 osoby i samochód po chwili jest zaparowany . Mam climatronic ale klima jakoś nie pomaga. Może znacie jakieś specjalne ustawienie w climatronicu aby szyby szybko odparowały bo mnie szlak trafia :/ Pomocy bo zima trzymaByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
-
-
Re: Parujące szyby liftback
Zamieszczone przez ZiomalMam problem , wystarczy ze do samochodu wsiądą 4 osoby i samochód po chwili jest zaparowany . Mam climatronic ale klima jakoś nie pomaga. Może znacie jakieś specjalne ustawienie w climatronicu aby szyby szybko odparowały bo mnie szlak trafia :/ Pomocy bo zima trzyma
u mnie w kombiaku tez przy 4 osobach paruja szyby z tylu, raczej proponowalbym uzyc jakiegos "anti foga", wzglednie "sposobow babuni" w stylu: przecieranie octem czy jablkiem, to tez podobno dziala
ja kupilem jakiegos shell'a, ale od miesiaca nie mialem czasu uzyc i sprawdzic jak dziala :szeroki_usmiech
pzdr!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalWszyscy zachwalają że klima zimą odparowuje szyby ok ! Ale chyba gdy jedzie jedna osoba) to moze masz po prostu filtr zasyfiony?
Qulek byl szybszy cholera! :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DarekZWitam wszystkich. Rozumiem, że klima osusza powietrze i szyby odparowują, ale nie w zimie. Przecież przy ujemnych temperaturach sprężarka się nie włącza i to niezależnie czy Climatronic pracuje w trybie ato czy ekon. Pozdrawiam Dareksaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez DarekZWitam wszystkich. Rozumiem, że klima osusza powietrze i szyby odparowują, ale nie w zimie. Przecież przy ujemnych temperaturach sprężarka się nie włącza i to niezależnie czy Climatronic pracuje w trybie ato czy ekon. Pozdrawiam Darek
Klima w zimie też osusza powietrze, ale tylko gdy temperatura zewnętrzna jest wyższa niż 5 st C (teoretycznie, w praktyce 3 stC).
:wink:
Komentarz
-
-
Spręzarka chodzi wtedy gdy właczasz klime !
Qulek,Ziomal, a moze trzeba ja odgrzybic albo wymienic filtr kabinowy
Filtr został wymieniony dwa tygodnie temu jak był przegląd 60 tys. Ale zawsze jakoś nie chciało odparowac szyb .Nie wiem patrze że będzie trzeba zawitać do ASO:/Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
o czym wy mowicie
klimatyzacja(nie wazne czy automatyczna czy manualna)
nie dziala w temp ponizej 5stC
czyli nie bedzie osuszczac powietrza
bedzie tylko dmuchac jak w normalnych autach bez klimy
Wszyscy zachwalają że klima zimą odparowuje szyby ok ! Ale chyba gdy jedzie jedna osoba
bo zeby osuszala musi dzialac kompresor ktory niestety wylacza sie przy niskich temp
mozna oszukac czujnik zewnetrzny (w zderzaku montowany) i wtedy kompresor sie zalaczy ale nie wiem czyto nie bedzie ze szkoda dla ukladu
kto mi w takim razie wytłumaczy dlaczego przy -7 stopniach właczenie climatronica na zimnym silniku w trybie auto powoduje nawiew miłego, ciepłego powietrza już po minucie - skąd to ciepło?
autko juz jest cieple na wstepie
druga opcja jest to ze moze masz zalozone WEBASTO :wink:
innych opcji nie mak
Komentarz
-
-
Wcisnac guzik AUTO, w manualnej klimie to jak bedzie wlaczony guzik AC to jej tez nie zaszkodzi, a pozatym nauczyc wsiadajacych trzepac obuwie przed zajeciem miejsca, po drugie odkurzyc wnetrze zeby nie bylo piasku, ktory idealnie chlonie wilgoc. Do tego zeby suszyc pod dywanikami, z ktorych czesto wylewa sie woda, mozna uzyc gazety ktora co kilka dni trzeba zmienic. Na koniec mozna jeszcze czyms spryskac szybe.
Komentarz
-
-
latwo mozna sprawdzic wlaczajac samochod przy niskiej temp(<5stC)
i sprawdzic czy wskazowka obrotomierza podskoczyops: - a z tego wynika że przy temp. poniżej zera nie ma praktycznie różnicy między AUTO a ECONO - no cóż - siła sugestii
OctaIIAmbiente - ile fabryka dała
Komentarz
-
-
sprawdziłem -3 st. i po włączeniu AUTO na moment podskoczyło spalanie ale zaraz wróciło do normy. Zresztą w instrukcji jak wół stoi że klima nie pracuje poniżej +2 stopni. A byłem świcie przekonany że przy AUTO lepiej grzeje - a z tego wynika że przy temp. poniżej zera nie ma praktycznie różnicy między AUTO a ECONO - no cóż - siła sugestii
w O1 w instr pisze ze ponizej 5st sie nie zaalacza
OT: Widze ze kolejny octavian z wroclawia(coraz wiecej nas) :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Kurde myślałem ze sprezarka tez w zime (ponizej tych 5st) tez smiga.. co za lipa..
Musze dokładnie instrukcje przeczytac..
OT: Widze ze kolejny octavian z wroclawia(coraz wiecej nas)
... a znalazlem - statystykiops: - no jest nas 28
OctaIIAmbiente - ile fabryka dała
Komentarz
-
Komentarz